Norwegian English German

mimresidenDenne MIMRESIDEN er til ditt bruk!

Her kan du sende oss korte historier du enten har opplevd selv eller hørt fra andre. Historiene kan like gjerne være morsom som alvorlig. Kanskje husker du en episode fra en spesiell lærer eller skoletime, et festlig lag eller rett og slett fra arbeidsdagen.

Det er heller ikke meningen at denne siden bare skal være for de som har levd en stund, den yngre garde er like velkommen med sine historier. Har du et bilde til illustrasjon ville det være helt topp.

Vi tar også i mot gamle bilder som kan være av interesse for leserne.

Kanskje du mangler opplysninger og gjerne vil vite om andre kan hjelpe. Klikk her for å sende ditt bidrag.


 

Da klokka klang…

klokkeDa jeg hørte denne kjente og kjære melodien på radio her om dagen, kom jeg på en nesten 70 år gammel opplevelse fra sommeren 1943. Denne sommeren lå jeg på Bodø sykehus for å få fjernet mandlene.

Les mer …

Utskrift E-post

Opphavet til ordet SJARK

Trolig ble ordet SJARK opprinnelig brukt av russerne om nordlandsbåter med hus akter slik som her på bildet fra Sund.

Sigbjørn Lauritzen på Ballstad har sendt oss denne artikkelen om opphavet til ordet Sjark. Dette er en mer utfyllende versjon enn den enkle versjonen vi har fra før på denne siden. Etymologien er bekreftet fra bl.a. Norsk Maritimt Museum.

Les mer …

Utskrift E-post

Sund fiskarlag

Sund fiskarlag ble stiftet i 1936, og vi tror det var et av de første, om ikke det aller første, som ble til i Flakstad. I 1986 feiret laget sitt 50-års jubileum, og her følger et lite referat fra denne feiringen.

Les mer …

Utskrift E-post

Flygeblader januar 1945

Tekst: Brigt Friis
Flyveblader er en kjent metode når myndigheter, krigsherrer eller frigjøringsstyrker raskt og effektivt vil spre et budskap. Jeg har opplevd noe som lignet svært mye på flyveblader og det skremte vettet av noen av de tyske okkupantene som noen måneder tidligere hadde ankommet Flakstadøya. Til Skjelfjord kom det ene fartøyet etter det andre med kanoner, sement og bygningsmaterialer. De som eide hest, måtte ta pliktarbeid med å transportere materialer og sement til de forskjellige byggeplassene. Festung Norwegen var i startfasen hos oss.

Les mer …

Utskrift E-post